Akülerde Garanti

Akülerde Garanti

Akü kontrol işlemi, araç bakım hizmetlerinden biridir. Bu hizmet içerisinde akünün her aksanı kontrol edilmektedir.

Yapılan kontrollerden sonra araç sahibi ayrıntılı olarak bilgilendirilmektedir.  Akülerde garanti işlemi,  akü satışa çıktığı günden itibaren başlamaktadır.   Başladığı günden itibaren ortalama 2 yıl daha kullanım süresi sunulmaktadır.  Ancak bu 2 yıllık süre genel taşıtlar için kullanılmaktadır.  Yani otobüs, taksi gibi genel kullanım dışındaki araçlarda  akü garanti süresi 1 yıl verilmektedir.

Bir Akünün Ömrü Kaç Yıldır?

Bir akünün kullanım süresi,  nasıl kullanıldığına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.  Çünkü akünün  işlevini kaybedebileceği birçok neden vardır.  Akünün ömrünü etkileyen   faktörler;

1.  Akünün bekleme süresi

2.  Akünün kullanım biçimi

3.  Aracın kullanım  sıklığı

4.  çevresel etkenlere bağlı olarak akünün işlevini yitirmesi

Yukarıda verilen durumlar akünün kaç yıl  da yanacağını belirlemektedir.  Akünün üzerinde kullanım tarihi ile alakalı net bir bilgi yoktur.  Çünkü böyle bir durum söz konusu değildir.  Akülerin üzerinde,  akünün imalat tarihi yazmaktadır.  Üretim veya son kullanma tarihi gibi durumlar  akü üzerinde yer almamaktadır.  Bu anlamda net bir tarih belirtmek doğru değildir. 

Düzenli Akü Kontrolü Gerekli Mi?

Düzenli akü kontrolü, her araç için gereklidir. Çünkü  hiçbir araç sahibi, seyir halinde giderken aracının istenmeyen bir şekilde arızalanıp  durmasını istemez. Düzenli kontroller yapılmadığı takdirde bu gibi durumlar  her araç sahibinin başına gelmektedir.  Aracın marş basmaması ya çalışmaması aküden kaynaklı arızalardan oluşmaktadır. Bu gibi durumları yaşamak istemeyen araç sahipleri, düzenli aralıklarla akü kontrolü yaptırmalıdır. Tokat Araç Periyodik Bakım Servisi

Akü Kontrolüne Ne Dâhildir?

1.  Yetkililer,  öncelikli olarak arızayı tespit etmeye  başlamaktadır. 
2  Aküde herhangi bir güç kaybı veya bağlantı sorunu  tespit edilirse  akünün değişmesi gerekir.
3.  Aracın çalışabilmesi için akünün yeterli voltaja sahip olup olmadığına akü kontrol aşamasında   bakılmaktadır.
4.  Son olarak uzman kişi,  aküyü şarj eder,  arızanın tespiti ve onarımı bittikten sonra  işlem tamamlanmış olur. 
5.  Akü konusunda dikkat edilmesi gereken bir durum vardır. Aküye bağlı bakım ve onarım işlemi yapmak oldukça zordur.  Sorunun tamamen ortadan kalkması için genellikle akü değişim işlemi yapılmaktadır. 

İlgili Konular

Katalizör Arızası

Katalizör Arızası

Katalizör arızası, aracın egzoz sistemindeki katalitik konvertörün görevini yapamamasıdır. Katalizör, zararlı gazları daha az zararlı hale getirir. Arıza durumunda, motor performansı düşer, yakıt tüketimi artar ve egzozdan kötü kokular gelebilir. Ayrıca, motor arıza lambası yanabilir ve çevreye daha fazla zararlı emisyon yayılabilir.

Rehbere git

Lastik Tamir Kiti lastiğe zarar verir mi?

Lastik tamir kiti, profesyonellik gerektirmeden lastiğin tamir edilebilmesi açısından üretilmiş olan bir spreydir. Lastik tamir kiti kolay bir kullanıma sahiptir. Her hangi bir bilgi ve donanım gerektirmez. Lastik patlaması gibi bir durumla karşı karşıya kalınması ihtimali düşünüldüğünde her araçta mutlaka olması gereken bir araç ekipmanıdır.

Rehbere git
Lastik Tamir Kiti lastiğe zarar verir mi?
Expres Araç Bakımı

Expres Araç Bakımı

Ekspres araç bakımı, kısa sürede yapılan temel araç bakım işlemlerini kapsar. Bu hizmet, genellikle yağ değişimi, filtre değişimleri, sıvı kontrolleri ve lastik basıncı gibi hızlı işlemlerden oluşur. Ekspres bakım, zamandan tasarruf sağlarken aracın temel ihtiyaçlarını karşılayarak güvenli sürüşü destekler ve aracın ömrünü uzatır.

Rehbere git

Akü Bakımı

Akü bakımı motorlu araçlarda düzenli olarak yapılması gereken bir uygulamadır.

Rehbere git
Akü Bakımı