Araç Kış Bakımı

Araç Kış Bakımı

Araçlara mevsim geçişlerinde bakımlar yapılmaktadır. Bu bakımlardan biride kış bakım hizmetidir.

Kış bakım hizmeti ile araç, kış aylarına hazırlanmaktadır. Kış bakım hizmeti, kışın oluşan zorlu hava şartlarının oluşturduğu riskleri en aza indirmek için mutlaka yapılmalıdır. Soğuk hava, rüzgâr ve kar gibi sürüşü tam anlamıyla etkileyen durumları ortadan kaldırmak ve sürücünün can güvenliğini sağlamak adına her kış mevsiminde araç kış bakım hizmetleri yapılmalıdır. 

Araçların Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç bakım hizmetlerinden biri olan kış bakımı, aracı iç ve dış olarak genel bir taramaya sokan bakımları kapsamaktadır.
  • Araç iç ve dış olarak ayrıntılı olarak taranır. Oluşmuş ve oluşabilecek sorunların önüne geçmek adına yapılmaktadır.
  • Kış bakım sırasında aracın aküsü kontrol edilir. Çünkü akü soğuk havalardan oldukça etkilenmektedir.
  • Antifriz sıvısı kontrol edilir. Araçta yeterli ölçüde antifriz sıvısı olmalıdır.
  • Kış bakımının en önemli bölümü kış lastiklerinin takılmasıdır. Zorlu hava şartlarını kaldırabilecek bir tekerin takılması can güvenliğinin sağlanması açısından gereklidir.
  • Far lambaları ve aydınlatmalar kontrol edilir.
  • Silecekler kontrol edilir.
  • Aracın fren sistemine ayrıntılı olarak bakılır.
  • Aracın sigorta işlemleri kontrol edilir.

Araç Kış Bakım Ne Zaman Yapılır?

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte araçlara kış bakım hizmeti verilmektedir. Özellikle yağmurlar artmadan kış lastiği takılmalıdır. Çünkü havanın aniden soğumasıyla araçların tekerlerinde donma veya kayma gibi durumlar baş göstermektedir. Bu ufak kazalar ise zincirleme kazalarda sebebiyet vermektedir. Bu anlamda araç sahipleri, kış mevsimi geldiği zaman araca kış bakım hizmeti yaptırmalıdır. Tokat araç kış bakımı, oto kışlık bakım servisi yaparken araçlarınızın zorlu kış şartlarına uygun olarak uygulamaları profesyonel olarak sunulmaktadır. Tokat Akü Bakım ve Onarım

Akü Kışın Donmaması İçin Ne Yapılır?

  • Araç belirli sürelerde çalıştırılmalıdır.
  • Araçta boş yere çalışan bölümler kapatılmalıdır.
  • Akü su seviyesinin kontrol edilmesi gerekir.
  • Araç kapalı bir alanda konaklamalıdır.
  • Gösterge ışıklarından her hangi bir sorun olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Stop sorunu olan araçta sürekli marşa basma işlemi yapılmamalıdır.
  • Her hangi bir yolda kalma durumlarında en yakın servisten yardım alınmalıdır. Araç sahibi böyle durumlarda kafasına göre bir işlemden kaçınmalıdır.

İlgili Konular

Yaz lastiği kaç yıl kullanılır?

Yaz lastiği kaç yıl kullanılır?

Lastiklerin ömrü kullanım şekline göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanında dışarıdan alınan bir darbe de lastik olumsuz etkilenmektedir. Bu gibi durumlarda lastik değişimi yapılmaktadır. Lastik değişimi şu şekilde yapılmaktadır. İyi ve kaliteli bir şekilde üretilmiş lastik ortalama 8 yıl etkisini göstermektedir. Ancak kullanım sıklığı veya zorlu hava şartları bu sürelerin düşmesine sebep olmaktadır.

Rehbere git

Lastik Hava Basıncı Tablosu

Araç lastik hava basıncı, yol güvenliği ve performansı korur. Doğru basınç değerleriyle yakıt tasarrufu ve uzun lastik ömrü sağlanır.

Rehbere git
Lastik Hava Basıncı Tablosu
60 bin bakımda ne yapılır?

60 bin bakımda ne yapılır?

Araca düzenli olarak bakım işlemleri yapılmaktadır. Bu bakımlar, belirli periyotlarda kendini göstermektedir. Km baz alınarak verilen bu bakımlarda, araç iç ve dış ayrıntılı bir şekilde taranmaktadır. Bunun yanında her km kendi içerisinde bir bakım zincirini oluşturmaktadır. 10 km bakımları ile 60 km bakımları arasında benzerlikler olduğu kadar farklılıklar da olmaktadır.

Rehbere git

Araba Gaz Yemiyor Boğuluyor

Bosch Car Servis´te araba gaz yemiyor boğuluyor sorunlarının çözümüne yönelik etkili bakım ve onarım hizmetleri sunulmaktadır.

Rehbere git
Araba Gaz Yemiyor Boğuluyor